Recept

Vietnamese biefstuksalade

Wouter
16 jun. 2021

Waan je in Hanoi, met dit heerlijke Vietnamese recept! Dit recept is van Esther, een van onze vrienden van Meat Boutique. De Vietnamese keuken heeft frisse, Aziatische smaken die perfect zijn voor een frisse, zomerse maaltijdsalade. De frisse Vietnamese smaken en verse ingrediënten passen perfect bij rundvlees.

Barbecueën houdt lang niet altijd zwaar tafelen in. Een frisse salade met een stukje Aziatisch gemarineerd vlees, is een leuke afwisseling. De traditionele nuoc cham dressing bevat in verhouding vrij veel suiker, en blijft daarom ook heel lang goed in de koelkast. Zeker als je extra chilipeper wilt toevoegen, wordt de dressing alleen maar beter als hij een tijdje heeft kunnen ‘trekken’. Je kunt hem dus rustig een dag of zelfs een week van te voren maken.

Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
40 Minuten
1 - 2 personen
Eenvoudig
Ingrediënten
  • 1 entrecôte of ribeye
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • bos lenteui
  • taugé
  • handvol korianderblaadjes
  • handvol muntblaadjes
  • 300 gram rijstnoodles
  • handvol pinda's
  • 1 chilipeper (naar smaak)

 

Marinade

  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook

 

Dressing

  • 3 el water
  • 5 el kristalsuiker
  • 3 el vissaus
  • 1 limoen (voor het sap)
Hoe maak je het?
  1. Bereid de dressing ruim van te voren. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en verwam dit tot de suiker is gesmolten. Kies zelf hoeveel chilipeper je wilt toevoegen. 
  2. Voeg vervolgens de ingrediënten voor de marinade samen en laat het vlees hier 30 minuten in marineren.
  3. Stook intussen de barbecue op 250 graden om direct te grillen. Grill de entrecôte kort 1,5 a 2 minuten aan beide kanten. Pak het vlees hierna in in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt in dunne plakjes. 
  4. Bereid de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. 
  5. Snij de komkommer in dunne plakjes, rasp de wortel, snij de lenteui, pluk de bruine uiteinden van de taugé en voeg de munt- en koriander blaadjes toe. 
  6. Rooster de pinda's en hak ze fijn.
  7. Breng de noodles op smaak met de dressing. Maak de salade op met komkommer, wortel, lenteui en taugé, koriander en munt. 
  8. Snij de entrecote in dunne plakjes en leg deze op de salade, garneer met de gehakte pinda's. 

Eet smakelijk!

 

Deel dit recept