Deze website maakt gebruik van noodzakelijke, analytische en marketing cookies. Door te accepteren ga je akkoord met het plaatsen van alle soorten cookies. Als je kiest voor weigeren plaatsen we alleen noodzakelijke cookies.
Read more here.Recept
Ibérico belly ribs met kruidige couscous
29 mrt. 2021
Sweet & Spicy belly ribs van Cerdo Ibérico met kruidige couscous en pruimen. Zoals de naam aangeeft komen deze belly ribs uit de buik van het varken. Vergeleken met rug spareribs zijn deze belly ribs een stuk groter en smaakvoller, en daarom perfect voor dit heerlijke recept!
Voor dit recept heeft Kevin, vriend van Meat Boutique, 2 verschillende bereidingswijzen waar je tussen kunt kiezen:
- low en slow op de barbecue
- pekelen en sous-vide garen
Waar je ook de voorkeur aan geeft: succes is verzekerd met dit recept!
Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
300 Minuten
3 - 4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
- 2x 800 gram Belly ribs Cerdo Ibérico
- 50 gram roomboter
- 250 ml jus de veau chef
- 1 flesje hot/spicy (Korean) barbecuesaus
- 500 gram couscous
- 1 pot vadouvan specerijen
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- Tabasco
- 2 voorgekookte maïs
- 1 bos verse koriander
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 50 gram sesamzaad (wit)
- 1 bosui
- 3 bouillonblokjes kip
- Shiso purple voor de garnering
Hoe maak je het?
Bereiding Belly ribs Cerdo Ibérico
Optioneel: pekel de rib.
- Maak de pekel van 32 gram pekelzout, knoflook, tijm, rozemarijn, vadouvan specerijen en 550 ml water.
- Dit mengsel kook je op, vervolgens zeef je alleingrediënten eruit en laat het afkoelen.
- Wanneer het goed is afgekoeld, leg je de rib erin en pekel je deze minstens 24 uur.
- Vervolgens bereiden we de rib sous-vide: de rib vacuümtrekken en in een sousvide garen gedurende 4 uur op 90-100 graden stoom.
- Bak de ribs na het garen nog even kort (ongeveer 8 minuten) aan op 200 graden en zet deze hierna in de marinade: lak de ribs en bestrooi met sesam.
Ook is het mogelijk de rib te bereiden op de barbecue:
- Blancheer de ribs, marineer (of lak) deze en gaar het low en slow op de barbecue.
- Bestrooi met sesam.
Couscous en groente garnituren
- Maak met 1 liter water bouillon van de Vadouvan specerijen, kerriepoeder, kurkuma, de kippenbouillon, een paar druppels tabasco en 40 gram boter.
- Rooster de paprika of snij in blokjes en bak in de pan.
- Pak de maïs in aluminiumfolie en besmeer met het restant van de boter. Breng op smaak met peper en zout en bak ze 15 minuten op 180 graden.
- Snij ondertussen de bosui, koriander en rode peper fijn.
- Zeef de bouillon en haal de pan van het vuur, bereid vervolgens de couscous in de warme bouillon en roer af en toe door zodat deze egaal gaart.
- Voeg de gesneden garnituren en naar smaak peper en zout toe.
- Pak de maïs uit, snij in dikke repen en serveer met de nog warme couscous.
- Serveer de ribben boven op de maïs en de couscous.
Eet smakelijk!