Deze website maakt gebruik van noodzakelijke, analytische en marketing cookies. Door te accepteren ga je akkoord met het plaatsen van alle soorten cookies. Als je kiest voor weigeren plaatsen we alleen noodzakelijke cookies.
Read more here.Recept
Entrecôte met pompoencrème
16 jun. 2021
Hoe bereid je entrecôte op de barbecue?
Onze vriend van Meat Boutique, Kevin legt het hieronder uit én heeft er ook nog eens een heerlijk recept voor pompoencrème en lekkere groente garnituur aan toegevoegd! Dat wordt weer genieten.
Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
60 Minuten
3 - 4 personen
Eenvoudig
Ingrediënten
- 2x 250 gram entrecote (je kunt ook ribeye of bavette gebruiken)
- 400 gram rozenval aardappelen
- 8 stuks dikke asperges
- 200 gram sugersnaps
- 250 gram honing
- 300 gram roomboter
- 1 stuk pompoen Uchiki Kuri
- 2 stuks kipbouillonblokjes
- 1 pakje bundelzwam kastanje
- 1 theelepen ketjap manis
- tabasco, verse peper en groffe zout
- Shiso purple (voor de garnering)
Hoe maak je het?
- Laat de entrecôte of ribeye op kamertemperatuur komen
- Smeer de grill in met neutrale olie
- Grill de entrecôte kruislings aan beide kanten
- Breng de entrecôte op smaak met verse peper en fleur de sel
- Gaar de entrecôte 3-4 minuten op 180 graden op de barbecue
- Laat rusten en verdeel de 2 stukken over 4 borden
Pompoencrème
- Was de pompoen en verwijder de zaden, de schil mag je laten zitten
- Snij de pompoen in kleine gelijkmatige stukjes en bak ze in 100 gram honing aan
- Giet er water over (de pompoen mag niet onder water staan) en voeg de bouillonblokjes toe
- Kook de pompoen helemaal gaar en voeg 200 gram roomboter en enkele druppels tabasco toe
- Draai de massa fijn in een blender en zeef de crème
Groentegarnituren
- Zet een pan water op en voeg zout en 50 gram roomboter toe. Blancheer de geschilde asperges beetgaar
- Blancheer vervolgens de sugarsnaps kort
- Snij de rozenval aardappelen in plakken en steek ze uit met een steker, blancheer deze vervolgens.
- Bak de bundelzwammen kort aan en blus af met een scheutje ketjap en voeg eventueel zout en peper toe.
- Karameliseer de aardappel met 50 gram roomboter en 50 gram honing goudbruin aan.
- Dresseer de borden zoals op de foto hieronder
Eet smakelijk!